Eric S. Raymond Hacker-HOWTO

Sel nädalal sain lugeda Eric S. Raymondi dokumenti "Kuidas saada häkkeriks". Oma dokumendis räägib ta üksikasjalikult, mida peate teadma ja mida peate omama, kui soovite häkkeriks saada.

Mulle meeldis, et autor rõhutas kohe oma dokumendi alguses tõsiasja, et tänapäeval ajavad paljud segamini häkkeri ja kräkkeri mõiste. Häkkeritele ei meeldi see, et kräkkereid nimetatakse häkkeriteks, sest see pole tõsi. Ja peamine erinevus on järgmine: häkkerid teevad asju, kräkkerid lõhuvad neid.

Oma edasises loos annab ta mitmeid oskusi, mida häkker peab valdama ning kirjeldab kõike üsna detailselt. Nii et näiteks hea häkker peab oskama programmeerida (ja selles alapealkirjas kirjutab autor oma nõuande - millise programmeerimiskeelega saab oma õpinguid alustada), märgib autor ka ära, et kui inimene otsustab sellesse keskkonda süveneda, siis peab tal olema hea inglise keele oskus (see kehtib ka nende kohta, kellel on inglise keel on emakeel).

Lõpuks märgib autor ka ära, et häkkeriks saamiseks tuleb välja arendada teatud suhtumisi. Häkkeriks saamine nõuab intelligentsust, praktikat, pühendumist ja rasket tööd. Lisaks märgib autor, et häkkeriks saamiseks sa ei pea olema nohik.

Kokkuvõtteks tahan öelda, et see dokument on väga hästi kirjutatud, kuna autor kirjeldab kõike üksikasjalikult ja annab ka nõuandeid, mis võivad sellest huvitatud inimesi aidata.


Allikad:

  • https://www.kakupesa.net/hacker/


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Apple eetikakoodeks